Hozzávalók 2 személyre
2 nagy burgonyafél doboz feta-sajt
10 dkg semleges ízű kemény sajt (pl. edámi)
10 dkg kecskesajt
2 gerezd fokhagyma
2 ek. vaj
2. ek. liszt
~2,5 dl tej
só, bors, szerecsendió, petrezselyem, egész kömény
olaj
1.
A burgonyát megmossuk és sóval, köménnyel ízesített vízben puhára főzzük. Amikor kész, héjastul félbe vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Vágott felével lefelé, kiolajozott sütőlapra fektetjük és ropogósra sütjük. (25-30 perc)2.
A sajtokat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a fokhagymát egészen apróra vágjuk.A megolvasztott vajban megdinszteljük a fokhagymát, majd hozzákeverjük a lisztet és 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a tej felével és simára keverjük. Borssal, szerecsendióval és petrezselyemmel ízesítjük (sózni csak a végén sózzuk, a feta önmagában is elég sós lehet!), majd folyamatos keverés mellett elvegyítjük benne a sajtokat. Kis lángon addig kevergetjük, míg a sajtok teljesen felolvadnak. Végül a tejjel a megfelelő állagúra hígítjuk, ha szükséges, most sózzuk és további 2-3 percig főzzük.
A kész sajtmártást a burgonyára öntjük. Könnyű sült hús mellé köretnek is elmenne, én azonban most csak paradicsomsalátával tálaltam.
Jól hangzik nagyon! :) Régebben a Wendy's nevű gyorsétteremben lehetett ilyen töltött, héjában sült krumplikat kapni és nagyon finomak voltak.
VálaszTörlésHmmm... meghoztad a kedvem hozzá... :)
A lustaság fél egészség :)
VálaszTörlésTényleg, Ildinyó! Most hogy mondod... Szerettem a Wendy's-t, az olyan igazi amerikai volt!
VálaszTörlésTrendo: most már tudom, miért vagyok olyan egészséges! ;)
Ez tökéletes!!! Imádom a héjában sült krumplit!
VálaszTörlésGyerekkoromban nagyon gyakran volt, nagyi szinte minden téli estén ilyet sütött a régi sparheltban. Akkoriban kacsazsírral, lilahagymával ettük... fejedelmi volt!
Igen, Szemirámisz, ez olyan tél-hangulatú. Passzol az időjáráshoz... Sajnos a sparherd-feelinget a villanytűzhely nem adja vissza.
VálaszTörlés