2011. július 31., vasárnap

Grillezett barack szárított sonkával

 
Ebben a menüsorban különböző ízeket házasítottam - ha már a Nap és Hold együttállásával címkéztem meg az ebédet. Persze Mars és Vénusz sem maradhat ki az érzékiségből, úgyhogy valódi, csábító fogások születtek...
Az előételnél a nőies lágyságot a lédús őszibarack és a méz képviseli, a férfiasságot pedig az enyhén füstös szárított sonka, illetve a bors. Kettejük kapcsolatát a balzsamecetes öntet szentesítette.

Hozzávalók 4 személyre:
3 nagyobb, sárga húsú őszibarack
4 szelet füstölt, szárított sonka
1 evőkanál vaj
1 evőkanál méz (facéliamézet használtam)
só, bors
1 evőkanál cukor
víz
balzsamecet

1. A barackokat hámozzuk meg, magozzuk ki és szeleteljük fel. Serpenyőben hevítsünk vajat, tegyük bele a barackszeleteket. Csorgassuk rá a mézet, és néhányszor megforgatva süssük át. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítsük. Melegen a sonkával együtt tegyük tálra.
2. Egy másik edényben hevítsünk cukrot és karamellizáljuk. Öntsünk hozzá egy kevés vizet és néhány evőkanál balzsamecetet. (Vigyázzunk, mikor a karamellizálódott cukorra folyadékot öntünk!) Forraljuk sziruppá. Ezzel csepegtessük meg a barackot és a sonkát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése