2012. július 10., kedd

Klasszikus gyümölcsös piskótatorta

Tulajdonképpen ezzel kezdődött minden. Vagyis prézlis nudlival, de azt nagymamám égisze alatt csináltam. Az első önálló ehető gasztronómiai alkotásom (a homok- és gyurmasütik után) a gyümölcstorta volt. Szóval a legkisebbek is bátran elkezdhetik!
Csavar a történetben a gyümölcs alatt rejtőző ropogós csokoládé-réteg...

Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
csipet só
késhegynyi sütőpor
1 tábla étcsokoládé
gyümölcs ízlés és idény szerint (málna, meggy, őszibarack...)
tortabevonó-zselé

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral szintén habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Kivajazott, kilisztezett gyümölcstortaformába öntjük a masszát és aranyló sárgára sütjük.
Kihűtjük és kiborítjuk a formából.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Ezzel kenjük meg a piskótát, majd elrendezzük rajta a gyümölcsöket.
Előírás szerint elkészítjük a tortazselét, bevonjuk a süteményt és legalább fél óráig hűtőben hűtjük mielőtt felvágjuk.
Vigyázat! Rendkívül gyorsan fogy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése