Tulajdonképpen ezzel kezdődött minden. Vagyis prézlis nudlival, de azt nagymamám égisze alatt csináltam. Az első önálló ehető gasztronómiai alkotásom (a homok- és gyurmasütik után) a gyümölcstorta volt. Szóval a legkisebbek is bátran elkezdhetik!
Csavar a történetben a gyümölcs alatt rejtőző ropogós csokoládé-réteg...
Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
csipet só
késhegynyi sütőpor
1 tábla étcsokoládé
gyümölcs ízlés és idény szerint (málna, meggy, őszibarack...)
tortabevonó-zselé
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral szintén habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
Kivajazott, kilisztezett gyümölcstortaformába öntjük a masszát és aranyló sárgára sütjük.
Kihűtjük és kiborítjuk a formából.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Ezzel kenjük meg a piskótát, majd elrendezzük rajta a gyümölcsöket.
Előírás szerint elkészítjük a tortazselét, bevonjuk a süteményt és legalább fél óráig hűtőben hűtjük mielőtt felvágjuk.
Vigyázat! Rendkívül gyorsan fogy!
2012. július 10., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése