2012. július 7., szombat

Uborkás-joghurtos burgonyasaláta


Ez lehetne akár hagyományos krumplisaláta egy nagy szelet rántott hússal. Hogy mégsem az lett, annak a jelenlegi kánikula az oka. Kinek van kedve harmincnyolc fokban ilyesmit enni? Természetesen nekem, igaz, "apró" változtatásokkal. A sertésszeletet grillezett gomolyára cseréltem, a burgonyát pedig joghurttal, citrommal frissítettem. Bár bevallom, nekem téli hidegben is bejönne ez az étel...


Hozzávalók 2 személyre:
4 db 100g-os gomolya-szelet
5 db kovászolni való uborka
ugyanennyi apró újkrumpli, hámozva
fél citrom leve
fél csokor aprított kapor
olívaolaj
2-3 újhagyma, karikázva
só, bors
1 pohár joghurt
1 gerezd fokhagyma

Az újkrumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A citromlevet összekeverjük olívaolajjal, fűszerezzük sóval, borssal, kaporral és az újhagymával. A burgonyát még forrón beleforgatjuk ebbe az öntetbe és egy jó negyed órára lefedjük, amíg magába szívja az ízeket.
Az uborkákat meghámozzuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk vagy gyaluval felkarikázzuk.
A fokhagymát nagyon apróra vágjuk (vagy reszeljük), a joghurtba keverjük. Az uborkát és a joghurtot a hűlő burgonyához adjuk, majd hidegre hűtjük.
A sajtszeleteket forró serpenyőben kevés olívaolajon hirtelen megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése