A harmadik Zita barátnőm édesanyjának a receptje. Egyaránt alkalmas szilveszteri éhség- vagy újévi másnaposság csillapítására.
Hozzávalók:
300 g savanyú káposzta
3 db jó minőségű virsli
fél fej lilahagyma
fél chilipaprika
5 evőkanál házi majonéz
2 evőkanál tejföl
só, bors
A virslit megfőzzük, majd felkarikázzuk.
A lilahagymát vékony félkarikákra vágjuk. A chili magjait eltávolítjuk, felaprítjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, sóval és borssal ízesítjük.
A káposztát összekeverjük a virslivel, a hagymával, a chilivel, végül beleforgatjuk a tartármártásba. Legjobb, ha előző nap elkészítjük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
2013. január 1., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése