Épp ezért semmi felhajtás, igazi gyerekeknek való édesség készült, rekordidő alatt! Kevésbé gyakorlottak is próbálkozhatnak vele, mert ez a piskóta nem esik össze, és a krém is rendkívül egyszerűen összehozható.
Március óta vár a sorára a bejegyzés, nem is tudom, miért maradt el. De talán még belefér az idei eperszezonba...
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
250 g cukor
175 g liszt
75 g kakaópor
1 ek. sütőpor
1 dl olaj
1 dl víz
csipet só
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
2. A tojások sárgáját a cukorral, a vízzel és az olajjal szintén felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabba.
3. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, végül azt is a habmasszához adjuk. Sütőpapírral bélelt kapcsos formába töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben úgy 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
4. Ha kihűlt, három lapba vágjuk.
Hozzávalók a krémhez és a díszítéshez:
1 csomag főzni való csokoládépuding
4 dl tej
3 ek. cukor
3 dl tejszín
1 csomag habfixáló-por
3 ek. vaníliás cukor
1 doboz friss eper
1 csomag tortabevonó
1. Előírás szerint elkészítjük a pudingot a tej és a cukor hozzáadásával. Kihűtjük.
2. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a pudingot. (Kóstoljuk meg, és ha szükséges, porcukorral még édesíthetjük.) A tortalapok között elosztjuk a krémet.
3. A torta tetejét bevonjuk a tortabevonóval, és a még folyékony csokoládéba nyomkodjuk a félbe vágott eperszemeket. Ha maradt még csokoládénk, díszítésképpen csíkozzuk vele a gyümölcs tetejét.
Végül a vagány nyolcéves:
a fotókat Peti nővére készítette |
Nagyon-nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszi! Az ünnepelt hivatalos véleménye szerint finom is volt! ;)
VálaszTörlésIsten éltesse a nagylegényt! :)
VálaszTörlésA torta nagyon guszta, és a csoki-eper párosítás igazán remek :)
Köszönjük szépen!
VálaszTörlés