2011. április 26., kedd

Gasztro-túra: fényképes élménybeszámoló 1.

Az idei húsvét hétfő igazi kulináris élvezeteket hozott. Hévíz környékére utaztunk, ahol egymást érték az íz-élmények. A délelőttöt Takács Feri bácsi borászatában indítottuk...
A pince Hévíztől 8 km-re található Reziben, ha arrafelé jártok, megéri ez a kis kitérő. Mesés táj, béke, nyugalom és nem utolsó sorban mennyei italok...
 
Első lépésben házi körtepálinkát kóstoltunk.
Nem vagyok kifejezetten pálinka-rajongó (kéretik a közeli ismerősöknek nem túl hangosan kacarászni!), de ez igazán finomnak bizonyult. Erős, mégis gyümölcsös-selymes ital.
A képen a ház egyik specialitása, a többszörösen díjnyertes Rezi Nektár.
A nektár egy cserszegi házasítás, így maga a bor is illatos-fűszeres, muskotályos zamatú. Kellemesen édes, üde, igazán "csajos" ital.
Két kóstolás között a pincébe is lekéredzkedtem...
Újabb finomságok: balra az illatos-aromás, folyékony arany színű brandy, jobbra pedig egy valódi különlegesség, mazsolán érlelt tramini.
A pincészet elérhetősége:
Takács Ferenc
Rezi, Kültelek 2618/3 hrsz.
+36-30/3455-416

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése