2011. április 10., vasárnap

Majdnem klasszikus Sacher-torta

Hétvégén hatalmas, születésnapi kerti parti volt nálunk, négy ünnepelttel. A négy születésnaposnak négy különféle torta dukált, kezdem az elsővel, aztán mutatom a többit is sorban...

Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos tortaformához:
120 g étcsokoládé
100 g vaj
4 tojás
100 g cukor
csipet só
80 g liszt
1 tk. sütőpor
40 g darált mandula
fél rúd vanília kikapart belseje
3-4 ek. erdei gyümölcs lekvár (ezért nem klasszikus, mert az eredeti recept szerint sárgabaracklekvárral készül)
1 csomag dr Oetker féle étcsokoládés tortabevonó

1. A csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
2. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral és a vaníliával habosra keverjük.
3. A tojássárgás masszához adjuk az olvasztott csokoládét, a mandulát, a lisztet, a sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
4. Sütőpapírral bélelt, kivajazott tortaformába töltjük, és 45-60 perc alatt készre sütjük. A megsült tortát további 15 percig hagyjuk állni a kikapcsolt sütőben.
5. A lekvárt (mikróban) kevergetve forrósítsuk fel, nyomjuk át egy szitán, hogy ne maradjanak benne magok, majd kenjük a tortára. Előírás szerint készítsük el a tortabevonót, és azt is simítsuk a tortára.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós lett, csoda ügyes vagy! :) Tényleg nagyon szép lett. Várom a többit is! :)

    VálaszTörlés