Egyszerű, ám annál rafináltabb, különlegesebb leves. Ünnepi hangulatát a pezsgő és a tejszínhab fokozza.
Hozzávalók:
2 érett avokádó
1 liter húsleves (én most marhahúsleves kockából készítettem, sóval, borssal, petrezselyemmel, lestyánnal ízesítettem.)
30 g vaj
40 g liszt
100 ml száraz pezsgő
100 ml habtejszín
só, bors, finomra vágott friss kapor
Az avokádót félbe vágjuk, a magot kivesszük, a gyümölcshúst kikaparjuk.
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük a húslevessel, csomómentesre keverjük, majd forrástól számítva három-öt percig főzzük.
Az avokádót egy kevés leves hozzáadásával turmixgépben pürésítjük, majd folyamatos kevergetés mellett visszaöntjük a levesbe. Sóval, borssal ízesítjük, majd levesszük a tűzről.
Végül a pezsgőt is a leveshez öntjük.
Tálalásnál egy-egy kanál habbá vert tejszínt teszünk a levesbe és megszórjuk kaporral.
(Ez a fotóról lemaradt.)
2011. december 26., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése