Tömény tejszín és cukor. Igazi, ketyegő kalóriabomba. Egy falatnyi savanykás lekvárral szelídítve az édessége.
Hozzávalók:
7 tojásból készült narancsos piskóta
fél adag krém karamella
50 g mandulaforgács
1-2 evőkanál savanykás lekvár (meggy, ribizli, keserű narancs)
200 ml tejszín
1 csomag habfixáló
egy csomag marcipánízű cukormáz
3-4 teáskanál narancslé
A mandulaforgácsot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a karamellkrémet és a mandulát.
A piskótát három felé vágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük lekvárral. Erre jön a krém fele. Befedjük a második réteg piskótával, amit megkenünk a maradék krémmel.
Végül befedjük a harmadik lappal, amit bevonunk az előírás szerint, de víz helyett narancslével elkészített cukormázzal.
2011. december 26., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése