2012. február 6., hétfő

Mogyoróvaj

A házi mogyoróvaj-gyártást két, jelentős momentum ihlette. Az egyik, hogy unokatesóm Amerikából mogyoróvajjal töltött csokit küldött nekem. Egyszerűen imádom! Édes-sós-tömény csokis ízkavalkád!
A másik persze, Joe Black...
Kíváncsi voltam a mogyoróvaj összetételére, mikor Flat Cat-nél rábukkantam a receptre. És erről a finomságról is kiderült, hogy házi verzióban olcsó és egyszerű.

Hozzávalók:
200 g sós, pörkölt földimogyoró
(minél erősebben pörkölt, annál sötétebb lesz a színe)
2 evőkanál napraforgóolaj
4 evőkanál porcukor

A mogyorót robotgépben krémszerűen finomra daráljuk, az edény oldalára feltapadt mogyorót újra és újra visszaforgatjuk. Hozzáadjuk az olajat, a porcukrot, és már kész is!
Fogyasztáshoz egy szőkére festett Brad Pitt is ajánlott. Ha nincs kéznél, készíthetünk belőle desszertet, de ez már egy másik történet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése