A házi mogyoróvaj-gyártást két, jelentős momentum ihlette. Az egyik, hogy unokatesóm Amerikából mogyoróvajjal töltött csokit küldött nekem. Egyszerűen imádom! Édes-sós-tömény csokis ízkavalkád!
A másik persze, Joe Black...
Kíváncsi voltam a mogyoróvaj összetételére, mikor Flat Cat-nél rábukkantam a receptre. És erről a finomságról is kiderült, hogy házi verzióban olcsó és egyszerű.
Hozzávalók:
200 g sós, pörkölt földimogyoró
(minél erősebben pörkölt, annál sötétebb lesz a színe)
2 evőkanál napraforgóolaj
4 evőkanál porcukor
A mogyorót robotgépben krémszerűen finomra daráljuk, az edény oldalára feltapadt mogyorót újra és újra visszaforgatjuk. Hozzáadjuk az olajat, a porcukrot, és már kész is!
Fogyasztáshoz egy szőkére festett Brad Pitt is ajánlott. Ha nincs kéznél, készíthetünk belőle desszertet, de ez már egy másik történet...
2012. február 6., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése