2012. február 2., csütörtök

Paradicsomleves

Farkasordító hideg van. Ebből két dolog következik:
1. nincs az az isten, hogy én ma este kimozduljak a fűtött lakásból
2. muszáj forró levest kanalaznom
Mivel az első kizárja a vásárlást, így kénytelen vagyok (megint) abból gazdálkodni, amit itthon találok. A hűtőben árválkodott egy megkezdett üveg sűrített paradicsom, így hát adta magát a mai recept. 

Hozzávalók 2 személyre:
200 ml sűrített paradicsom
500 ml víz
2 ek. olaj
2 ek. liszt
só, bors, piros paprika
zellerzöld, bazsalikom, őrölt rozmaring
csipet cukor
egy bő marék tészta: kagyló, rövid cső vagy összetördelt makaróni
- ettől lesz igazán laktató, téli leves

Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, majd világos rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről, piros paprikát keverünk hozzá, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a paradicsommal és a vízzel.
Sózzuk, cukrozzuk, fűszerezzük. Beleszórjuk a tésztát, és amíg az kis lángon megfő, a leves is készen van. Én rengeteg borssal, jó fűszeresen szeretem.
Tálaláskor meglocsolhatjuk pár csepp olívaolajjal, és szórhatunk rá reszelt sajtot.

2 megjegyzés: