Farkasordító hideg van. Ebből két dolog következik:
1. nincs az az isten, hogy én ma este kimozduljak a fűtött lakásból
2. muszáj forró levest kanalaznom
Mivel az első kizárja a vásárlást, így kénytelen vagyok (megint) abból gazdálkodni, amit itthon találok. A hűtőben árválkodott egy megkezdett üveg sűrített paradicsom, így hát adta magát a mai recept.
Hozzávalók 2 személyre:
200 ml sűrített paradicsom
500 ml víz
2 ek. olaj
2 ek. liszt
só, bors, piros paprika
zellerzöld, bazsalikom, őrölt rozmaring
csipet cukor
egy bő marék tészta: kagyló, rövid cső vagy összetördelt makaróni
- ettől lesz igazán laktató, téli leves
Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, majd világos rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről, piros paprikát keverünk hozzá, majd folyamatosan kevergetve felöntjük a paradicsommal és a vízzel.
Sózzuk, cukrozzuk, fűszerezzük. Beleszórjuk a tésztát, és amíg az kis lángon megfő, a leves is készen van. Én rengeteg borssal, jó fűszeresen szeretem.
Tálaláskor meglocsolhatjuk pár csepp olívaolajjal, és szórhatunk rá reszelt sajtot.
2012. február 2., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac....
Hú, megkívántam! Holnap főzök is. :)
VálaszTörlésÉn úgy bekanalaztam a kétszemélyes adagot egymagam, mint a sicc! :)
VálaszTörlés