2012. február 22., szerda

Egy nagyon amerikai pohárkrém

Ez még egy friss hóba rejtett desszert... Vagyis hetekkel ezelőtt készült a házi mogyoróvaj felhasználásával.
Amikor elkészítettem ezt a pörkölt-sós-édes csemegét többen kijelentették: egyáltalán nem rajonganak érte. Így kénytelen voltam bebizonyítani, hogy igenis finom édességről van szó!
Az alapanyagok "nagyon amerikaiak", mert a mogyoróvaj mellett a maradék kávés-narancsos brownie-t is belekomponáltam.
A desszert hármas felosztású: alul sűrű, tömény sütemény, felette selymes mogyoróvaj, legtetején pedig pillekönnyű hab.

Hozzávalók 6 pohárnyi krémhez:
135 g maradék csokis brownie vagy ugyanennyi omlós, nagyon csokis keksz
1 adag mogyoróvaj
250 g mascarpone sajt
200 ml habtejszín
1 nagyobb narancs
porcukor
díszítésnek mogyoróvajas vagy hagyományos Smarties

A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A browniet vagy a kekszet összetördeljük és meglocsoljuk a narancs levével. Ezt egyenletesen eloszlatjuk a poharakban. Jöhet rá egy réteg mogyoróvaj.
A tejszínt habbá verjük, porcukorral és narancshéjjal ízesítjük, majd hozzáforgatjuk a mascarponét. Ezzel befedjük a pohárkrémet, végül apróra vágott Smarties cukorral díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése