2012. február 7., kedd

Sörben sült csirke

Nem is recept, inkább csak egy ötlet.
Fűszersót készítünk (só, fekete bors, őrölt kömény, őrölt rozmaring, kurkuma, majoránna), ezzel fűszerezzük meg a megmosott, bőrös csirkecombokat, majd kiolajozott vagy kizsírozott tepsibe fektetjük őket. Felöntjük egy doboz sörrel, lefedjük alufóliával és puhára pároljuk a húst. Végezetül leöntjük a megmaradt folyadékot és pirosra-ropogósra pirítjuk.
Finom, enyhén komlós ízű húst kapunk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyonnagyon guszta! :) Múltkor majdnem vettem egy tanyasi csirkét, csak a néni épp karácsony előtt kínálta és csurig volt a fagyasztóm... Np majd rákérdezek, hátha lesz neki most is valamikor.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Anyukám is a fél várost beutazza, hogy jó csirkét vegyen...

    VálaszTörlés