2011. december 26., hétfő

Tejszínes krém karamella torta

Tömény tejszín és cukor. Igazi, ketyegő kalóriabomba. Egy falatnyi savanykás lekvárral szelídítve az édessége.

Hozzávalók:
7 tojásból készült narancsos piskóta
fél adag krém karamella
50 g mandulaforgács
1-2 evőkanál savanykás lekvár (meggy, ribizli, keserű narancs)
200 ml tejszín
1 csomag habfixáló
egy csomag marcipánízű cukormáz
3-4 teáskanál narancslé

A mandulaforgácsot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a karamellkrémet és a mandulát.
A piskótát három felé vágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük lekvárral. Erre jön a krém fele. Befedjük a második réteg piskótával, amit megkenünk a maradék krémmel.
Végül befedjük a harmadik lappal, amit bevonunk az előírás szerint, de víz helyett narancslével elkészített cukormázzal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése