2012. december 29., szombat

Avokádóhabbal töltött füstölt lazac

Az idei karácsonyi menü első fogása ez a gyors, finom és különleges hideg előétel volt. A fotót a tíz éves unokaöcsém készítette, aki az érkezés után azonnal magához kaparintotta a fényképezőgépemet, és azzal dokumentálta az ünnep pillanatait.

Hozzávalók:
8 szelet füstölt lazac
1 avokádó
1 dl tejszínhab
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 kávéskanál mustár
só, bors
kapor, chili
Díszítéshez:
főtt garnéla
kaviár
rukkola
citrom
olívaolaj

Az avokádót félbe vágjuk, magját kivesszük és húsát kikaparjuk a héjából. Nagyon finomra aprítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majonézzel, tejföllel, mustárral, sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük az avokádót, kaporral és chilivel fűszerezzük.
A füstölt lazac szeletekre halmozzuk az avokádós tejszínhabot, majd feltekerjük őket.
Tálalás: egy lapos üvegtál aljára szórjuk a rukkolát, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal.
Elhelyezzük rajta a lazactekercseket és kaviárral, garnélával, citromszeletekkel díszítjük.
a vidám fotós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése