2012. december 28., péntek

Zserbó bonbon

Megfogadtam, hogy idén nem gyártok bonbont. Szerencsére megszegtem ezt a fogadalmamat...

Hozzávalók:
200 g darált dió
2 evőkanál sárgabaracklekvár
2 teáskanál méz
1 evőkanál porcukor
6-8 aszalt sárgabarack apróra vágva
100 g étcsokoládé

A csokoládé kivételével minden alapanyagot alaposan összekeverünk. A masszából nedves kézzel kis golyókat gyúrunk, majd 5 percre a fagyasztóba tesszük őket.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, ebben mártjuk meg a diós golyókat.
Sütőpapírra tesszük őket, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Ha egyesével szép papírba csomagoljuk, szaloncukorként fellógathatjuk a karácsonyfára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése