Megfogadtam, hogy idén nem gyártok bonbont. Szerencsére megszegtem ezt a fogadalmamat...
Hozzávalók:
200 g darált dió
2 evőkanál sárgabaracklekvár
2 teáskanál méz
1 evőkanál porcukor
6-8 aszalt sárgabarack apróra vágva
100 g étcsokoládé
A csokoládé kivételével minden alapanyagot alaposan összekeverünk. A
masszából nedves kézzel kis golyókat gyúrunk, majd 5 percre a
fagyasztóba tesszük őket.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, ebben mártjuk meg a diós golyókat.
Sütőpapírra tesszük őket, és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Ha egyesével szép papírba csomagoljuk, szaloncukorként fellógathatjuk a karácsonyfára.
2012. december 28., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése