Egész vasárnap délutánt kitöltő program, főleg ebben a szép, naptalan időben: az ember letelepedik a tévé elé a kanapéra vagy egy izgalmas könyvvel a fotelba, kiskanalat ragad, és addig lapátolja magába ezt a finomságot, míg egyszer csak azt veszi észre, már az üres tál alját kapargatja.
Én legalábbis így jártam vele. A mennyiség talán iparinak tűnik, de étvágytól függően kettő-hat fő simán megosztozik rajta. (Azonban mielőtt nekilátnánk, győződjünk meg róla, hogy van hozzá elég tágas főzőfazekunk. Ha nincs, felezzük az adagot.)
Hozzávalók:
150 g rizs
2 liter tej
3 evőkanál vaj
csipet só
1 rúd vanília
1 csomag vaníliás puding
6-8 evőkanál cukor
1 nagy barackkonzerv, amit bármilyen más gyümölccsel variálhatunk
A megmosott, lecsepegtetett rizst átpirítjuk a vajon. Felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a sót, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat.
40-50 perc alatt, gyakran átkeverve megfőzzük a rizst. Kihalásszuk belőle a vaníliarudat.
A pudingot összekeverjük a cukorral és egy kevés tejjel, majd a rizshez adjuk.
További öt percig főzzük. Lehűtjük és hozzáadjuk a felkockázott barackot.
2013. április 7., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése