A "cukkinis tészta" nálunk fogalom. Nővérem specialitása. Mindig ezt főzte, ha vendégségbe mentem hozzá (Szerencsére azóta bővül a konyhai repertoárja. Legalább egy Palival. :P).
Én meg persze nem bírtam ki, hogy egy ilyen "klasszikust" meghagyjak a maga klasszikusságában, ezt is megvariáltam kissé, csirkével, curry-vel fűszereztem.
Hozzávalók:
2 db cukkini
4-5 közepes gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
maradék főtt vagy sült csikrehús
1 doboz főzőtejszín
só, bors
őrölt kömény
majoranna
chili- és currypor
olívaolaj
A cukkinit, a gombát és a hagymát apró kockákra vágjuk.
A hagymát megdinszteljük az olajon, hozzákeverjük a cukkinit és a gombát. Sóval, borssal, köménnyel és majorannával ízesítjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Megpároljuk, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét a zöldségeket.
A maradék csirkét felkockázzuk és a cukkinihez adjuk. Felöntjük tejszínnel, chilivel, curryvel fűszerezzük és beforraljuk.
Főtt tésztával, sajttal tálaljuk.
2013. április 20., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése