2013. április 28., vasárnap

Gombakrémleves

Körösztmamám születésnapi menüjének első állomása volt ez a kétféle gombából készült krémleves. A rókagombától sokkal teltebb az íze, mintha csak csiperkét használtam volna. Rókagomba helyett más erdei gombát is használhatunk.

Hozzávalók:
150 g csiperkegomba
150 g rókagomba
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
0,5 dl tejföl
olaj
só, bors
1 zöldségleveskocka
őrölt kömény
rozmaring
majoránna
kakukkfű
petrezselyemlevél
plusz 2-3 gomba levesbetétnek

A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon, csipetnyi sóval üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a gombát, picit átpirítjuk. Hozzákeverjük a felaprított fokhagymát. Felönjük vízzel, beledobjuk a leveskockát, fűszerezzük, és puhára főzzük a gombákat.
Lehúzzuk a tűzről, és öszzeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.
Közben a levesbetétnek szánt gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, pici olajon, sóval, borssal ízesítve megpirítjuk. (Adhatunk helyette pirított zsemlekockát is.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése