Körösztmamám születésnapi menüjének első állomása volt ez a kétféle gombából készült krémleves. A rókagombától sokkal teltebb az íze, mintha csak csiperkét használtam volna. Rókagomba helyett más erdei gombát is használhatunk.
Hozzávalók:
150 g csiperkegomba
150 g rókagomba
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
0,5 dl tejföl
olaj
só, bors
1 zöldségleveskocka
őrölt kömény
rozmaring
majoránna
kakukkfű
petrezselyemlevél
plusz 2-3 gomba levesbetétnek
A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon, csipetnyi sóval üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a gombát, picit átpirítjuk. Hozzákeverjük a felaprított fokhagymát. Felönjük vízzel, beledobjuk a leveskockát, fűszerezzük, és puhára főzzük a gombákat.
Lehúzzuk a tűzről, és öszzeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.
Közben a levesbetétnek szánt gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, pici olajon, sóval, borssal ízesítve megpirítjuk. (Adhatunk helyette pirított zsemlekockát is.)
2013. április 28., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése