2013. április 29., hétfő

Narancsos csirkecomb

A menü főfogása narancsos csirkecomb volt, habkönnyű burgonyapürével, párolt sárgarépával, friss salátával.

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 narancs
2 evőkanál méz
1 evőkanál reszelt gyömbér
2 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj

Elkészítjük a pácot. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ehhez keverjük a mézet, a gyömbért, a szóját és a felaprított fokhagymát.
A húst megmossuk, két-három helyen bevagdossuk. Sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. Kiolajozott jénai tálba vagy más sütőedénybe fektetjük a pipicombokat, ráöntjük a pácot és átforgatjuk benne.
Alufóliával lefedve néhány órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük.
200 fokos sütőben 45-60 perc alatt belül puhára, kívül ropogósra sütjük. Ehhez kb. 20 percig lefedve sütjük a húst, a bőrös felével lefelé. Majd megfordítjuk, eltávolítjuk a fóliát, és néhányszor meglocsolgatva a páccal ropogósra pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése