A menü főfogása narancsos csirkecomb volt, habkönnyű burgonyapürével, párolt sárgarépával, friss salátával.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 narancs
2 evőkanál méz
1 evőkanál reszelt gyömbér
2 evőkanál szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
Elkészítjük a pácot. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ehhez keverjük a mézet, a gyömbért, a szóját és a felaprított fokhagymát.
A húst megmossuk, két-három helyen bevagdossuk. Sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. Kiolajozott jénai tálba vagy más sütőedénybe fektetjük a pipicombokat, ráöntjük a pácot és átforgatjuk benne.
Alufóliával lefedve néhány órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük.
200 fokos sütőben 45-60 perc alatt belül puhára, kívül ropogósra sütjük. Ehhez kb. 20 percig lefedve sütjük a húst, a bőrös felével lefelé. Majd megfordítjuk, eltávolítjuk a fóliát, és néhányszor meglocsolgatva a páccal ropogósra pirítjuk.
2013. április 29., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése