És végül a születésnapi torta: lime-mal ízesített mascarponés krém, kakaós piskóta és friss málna. Nagyon egyszerű, rendkívül könnyű és elképesztően finom desszert az elmaradhatatlan svéd kávé mellé.
Hozzávalók:
3 tojásból kakaós piskóta
(ehhez a liszt felét kakaóporral helyettesítjük)
500 g mascarpone
3 dl tejszín
2 lime
4-5 evőkanál vaníliás porcukor
friss málna és porcukor a tetejére
A kihűlt piskótakarikát kétfelé vágjuk. Az alsó lapot tortatálra tesszük és köré kapcsozzuk a sütőforma peremét.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A mascarponét a vaníliás porcukorral, a reszelt lime héjjal és a lime levével összekeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot. Ezt a krémet rásimítjuk a piskótára, befedjük a másik tortalappal, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt óvatosan leemeljük a forma peremét, a tortát megszórjuk porcukorral, és málnával díszítjük.
2013. április 29., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése