2012. december 31., hétfő

Mákos guba torta

A klasszikus mákos gubából tulajdonképpen úgy lesz torta, hogy kör alakú formában sütjük meg.
Hozzávalók:
1 liter tej
10 kifli
200 g cukor
250-300 g darált mák
3 tojás sárgája
1 rúd vanília
1 dl tejszín
vaj a tortaforma kikenéséhez

A vaníliarudat félbe vágjuk, magjait kikaparjuk. Ezzel és a cukorral felmelegítjük a tejet, annyira elegendő, hogy a cukor feloldódjon.
A kifliket előbb karikákra, majd kisebb kockákra vágjuk, alaposan összeforgatjuk a mákkal.
A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a cukros tejet, végül nyakon öntjük vele a mákos kiflit.
Egy tortaformát alaposan kikenünk vajjal, és belesimítjuk a tejes-mákos-kiflis keveréket.
200°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Kínálhatjuk egy kevés meggy- vagy ribizlilekvárral, vaníliafagylalttal, sodóval, borkrémmel.
főzés közben (photo by Peti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése