2012. december 31., hétfő

Gesztenyés-aszalt szilvás pulykamell

Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac. De egy kis változatosság nem áthat, ezért került az asztalra ez a fűszeres gesztenyével és puha aszalt szilvával töltött pulykarolád.

Hozzávalók:
1 kg pulykamell
250 g natúr gesztenyemassza
100 g aszalt szilva
só, bors, fűszerkömény
zsálya, chili, szerecsendió, petrezselyem
fél zsemle
tej
200 g bacon

A pulykamellet vékonyan felszeleteljük, a szeleteket kiklopfoljuk. A sót, borsot és a fűszerköményt összekeverjük, ezzel szórjuk meg a hússzeleteket.
A zsemlét felkockázzuk és langyos tejbe áztatjuk.
A gesztenyét villával összetörjük, kevés sóval, borssal, chilivel, zsályával, reszelt szerecsendióval, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Hozzákeverjük a beáztatott zsemlét.
Az aszalt szilvákat elnegyedeljük.
Két roládot készítünk: a baconcsíkokat egymás mellé helyezzük, erre fektetjük a pulykaszeleteket, megkenjük a gesztenyemasszával, megszórjuk aszalt szilvával, majd óvatosan feltekerjük. Alufóliába szorosan becsavarjuk, és 200°C-os sütőben kb. egy óra alatt készre sütjük.

Tálalhatjuk melegen vagy hidegen is.
hústekercs, Peti perspektívájából

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése