Friss, idei zöldségekből készült krémlevesek olyanok, mint az elixírek (ahogy édesanyám megfogalmazta egyszer). Lehet karalábéból, karfiolból, brokkoliból, burgonyából - tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és hihetetlen "tavasz-ízekkel"!
Hozzávalók kb. 5 tányérnyi leveshez
1 db karalábé
1 szál sárga és 1 szál fehér répa (idei)
2-3 szem krumpli
petrezselyem
só, bors, picike őrölt kömény
2 db zöldségleves-kocka
fél csésze tejszín
olaj
A felaprított zöldségeket kevés felforrósított olajon átforgattam, pár percig pirítottam, fűszereztem. Felöntöttem vízzel, ebbe dobtam a leveskockákat és a finomra vágott petrezselymet. A zöldségeket roppanósra főztem.
Kiszedtem a sárgarépa-karikákat és pár karalábé-hasábot, a többit botmixerrel pürésítettem. Nem kell bele sem habarás, sem más sűrítés, ezt a krumpliban lévő keményítő megteszi. Visszaöntöttem a zöldségeket, tejszínnel krémesítettem és újraforrás után még pár percig főztem.
2010. május 23., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Hm! nagyon szeretem a karalábét! Különösen levesként! Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszi! Én is imádom, legfőképpen a zsenge, első karalábékat töltve!
VálaszTörlésImádom a kis képeket a kategóriáknál!:)
VálaszTörlésSzuper ötlet!:)
Köszi, Szepyke! :)
VálaszTörlés