2010. május 28., péntek

Virtuális viszont-vendéglátás: Hortobágyi húsos palacsinta

Szepyke ma a világhálóra terítette fenséges ebédjét, többek közt őt invitálom vissza egy hangulatos vacsorára.

Kedves Szepyke!
Erre várlak szeretettel! ;)
És bárkit, aki szívesen csatlakozik.
(A Kedves szerint tíz pontos lett!)

Az idő kellemes, kora nyár-illatú, épp jóéjt-dalukat fújják a városi madarak. Ráadásul ma még tiszta, fényes telihold várható. Én rosét gondoltam kortyolni hozzá, az egyik oldalon azonban Kadarka Sillert ajánlottak. Elfogadom!
 
Hozzávalók 6 palacsintához
2 tojás
4 ek. liszt
fél bögre tej
1 ek. olaj
1 kk. só
és szódavíz
A szokásosnál tömörebb, sűrűbb palacsintatésztát kevertem, így a kéttojásos mennyiségből hat, közepesen vastag palacsinta lett.
Közben elkészítettem a tölteléket és a szószt.
1 fej vöröshagyma
fél paprika
fél paradicsom
1 kk. pirospaprika
petrezselyem
só, fekete bors
3 ek. tejszín
2 ek. tejföl
és a maradék ledarált vagy felaprított csirkepörkölt
(Tulajdonképpen a megmaradt paprikás felhasználásának céljából született ez a fogás.)
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároltam, majd hozzáadtam a szintén felkockázott paprikát, paradicsomot, végül megfűszereztem az egészet és 8-10 percet kis lángon főztem. Belekevertem a tejszínt és a tejfölt, ezzel már csak összeforraltam, nem főztem tovább. A kétharmadát botmixerrel krémes állagúvá kevertem, a maradékhoz pedig hozzáadtam a pörkölthúst.
A húsos masszát a palacsintákba töltöttem, szögletesre hajtottam, és egymás mellé, tűzálló tálba fektettem őket. Ráöntöttem a krémes szószt, és forró sütőben összemelegítettem.
Tálalásnál egy-egy kanálnyi tejföl került még a palacsintákra.
(Nem tudom, hogy néz ki az eredeti recept, én találomra csináltam, szokás szerint.)

fotó innen: borkedvelo.wordpress.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése