2012. augusztus 20., hétfő

Mentás-csokoládés keksz

A csokoládés könyvsorozat legújabb felfedezettje: A TÖKÉLETES KEKSZ (csupa nagybetűvel)!
Kellőképpen vajas és izgalmas ahhoz, hogy a kedvencem legyen. Friss menta híján készülhet aprított mandulával, mogyoróval, karácsony környékén fűszerezhetjük narancshéjjal-fahéjjal, az étcsokoládét lecserélhetjük fehérre vagy felkockázott aszalt gyümölcsökre.
Ha a kimaradt tojásfehérjéből kókuszos puszedlit készítünk, akkor pedig összesen két tojásból két isteni kávésüteménnyel lephetjük meg vendégeinket. Vagy magunkat.

Hozzávalók:
kb. 40-50 friss mentalevél
2 tojássárgája
100 g cukor
100 g vaj
140 g liszt (fele sima fehér, fele rétes)
1 kávéskanál sütőpor
100 g étcsokoládé

A mentaleveleket összefogjuk, mint egy szivart összetekerjük, és apróra vágjuk. A csokoládét szintén felaprítjuk.
A tojást és a cukrot habosra keverjük, fakanállal hozzádolgozzuk a puha vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a mentát és a csokoládét.
Hurkát formázunk belőle, majd fóliába csomagolva legalább egy órát pihentetjük hűtőszekrényben.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A tésztahurkát egyenletesen felkarikázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kellő távolságra helyezzük, és 10-12 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése