Hozzávalók személyenként:
1 érett őszibarack
3 szelet sonka vagy húsos bacon
jégsaláta
nagy szemű szőlő
sajt (pl. Anikó)
citromlé
olívaolaj
só, frissen őrölt fekete bors
balzsamecet-szósz
vaj
A barackot mossuk meg, vágjuk félbe és vegyük ki a magját. Vágjuk további három darabba.
A sonkákat felezzük el, és tekerjük bele a barackszeleteket.
Hevítsünk vajat és a sonkás barack minden oldalát pirítsuk meg benne.
Aprítsuk fel a salátát, szórjuk meg sóval, borssal, locsoljuk meg kevés citromlével és olajjal. Forgassuk össze.
A saláta közepére ültessük a barackokat, szórjunk köré felezett (ha kell, magozott) szőlőt, sajtkockákat.
Öntsük rá a megmaradt vajat, amiben a barack sült, majd locsoljuk meg balzsamecet-szósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése