Nyári partik falatka- illetve előétel ötlet:
A paradicsom felső „kalapját” levágjuk, a magokat kanállal kikaparjuk, a belsejét lesózzuk, és egy negyed órára lefelé fordítjuk, hogy a leve kicsorogjon.
Az uborkát szintén kimagozzuk, ha vastag a héja, meghámozzuk.
Előbbit tojáskrémmel*, majonézes hússalátával, utóbbit lazac- illetve tonhalkrémmel töltjük meg.
Készíthetünk még körözöttel töltött, felkarikázott sárga húsú paprikát is, csak hogy teljes színsor.
*A tojáskrém összetört, majonézzel, curry-vel, sóval, borssal ízesített főtt tojásból készül.
2012. augusztus 22., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése