2012. augusztus 31., péntek

Mentás-mandulás brownie

Sokféle variációt kipróbáltam már brownie-ra, de a kísérletezést sosem lehet megunni. A legújabb verzió igazán szexi összeállítás. A csokoládé remekül harmonizál a mentával, a mandula pedig finom eleganciával egészíti ki őket...

Hozzávalók:
1 marék mentalevél
220 g cukor
130 g étcsokoládé
120 g vaj
2 tojás
160 g liszt
1 marék szeletelt vagy durvára vágott mandula
menta- vagy mandulalikőr
késhegynyi sütőpor
csipet só

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A mentát és a cukrot robotgépben összeturmixoljuk.
A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a mentás cukrot, a likőrt és langyosra hűtjük.
A tojásokat a csipetnyi sóval habosra keverjük. Hozzávegyítjük a csokoládés keveréket, a sütőporral elkevert lisztet, végül a mandulát.
A masszát tűzálló formába öntjük, és kb. 30 percig sütjük. Akkor van kész, ha a belseje még lágy.
Langyosan, vaníliafagylalttal a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése