Sokféle variációt kipróbáltam már brownie-ra, de a kísérletezést sosem lehet megunni. A legújabb verzió igazán szexi összeállítás. A csokoládé remekül harmonizál a mentával, a mandula pedig finom eleganciával egészíti ki őket...
Hozzávalók:
1 marék mentalevél
220 g cukor
130 g étcsokoládé
120 g vaj
2 tojás
160 g liszt
1 marék szeletelt vagy durvára vágott mandula
menta- vagy mandulalikőr
késhegynyi sütőpor
csipet só
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A mentát és a cukrot robotgépben összeturmixoljuk.
A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a mentás cukrot, a likőrt és langyosra hűtjük.
A tojásokat a csipetnyi sóval habosra keverjük. Hozzávegyítjük a csokoládés keveréket, a sütőporral elkevert lisztet, végül a mandulát.
A masszát tűzálló formába öntjük, és kb. 30 percig sütjük. Akkor van kész, ha a belseje még lágy.
Langyosan, vaníliafagylalttal a legfinomabb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése