2012. augusztus 21., kedd

Pásztorpite cukkinibe töltve

Angol specialitás ez a laktató egytálétel, amit a melegre való tekintettel „megkönnyítettem” azzal, hogy ehető cukkini-edénybe töltöttem.

Hozzávalók:
1 nagy cukkini
500 g darált hús
1 fej vöröshagyma
2 kisebb sárgarépa
2 evőkanál paradicsompüré
2 kávéskanál Worcester-szósz
2 dl szűrt hús- vagy zöldségalaplé (esetleg leveskockából)
500 g burgonya
60 g reszelt sajt (cheddar)
só, bors
szárított kakukkfű
olaj

A hagymát apróra kockázzuk, a sárgarépát felkarikázzuk és kevés olajon 5 percig pároljuk.
Hozzákeverjük a darált húst, majd együtt további 2-3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, a Worcester-szószt, a levest, borssal ízesítjük. Sózni ráérünk később is, mert lehetséges, hogy a szósztól és a levestől már kellőképpen sós.
Kis lángra vesszük, lefedjük, és 35-40 percig főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a sajtot. Sóval, borssal ízesítjük.
A cukkinit félbe vágjuk, a magokat kikaparjuk. Azok helyére jön a húsos keverék, amit bevonunk a tört burgonyával.
Kiolajozott tepsibe fektetjük a töltött zöldséget, és 200°C-on puhára sütjük.

Maradékból is készíthetjük, ha az előző napi sültet és krumplipürét hasznosítjuk „újra”. Ilyenkor csak felaprítjuk a húst, ízesítjük, de már csak annyi ideig főzzük, amíg a paradicsomszósz alaposan átjárja. Sütőedénybe (piteformába) simítjuk, ráhalmozzuk a krumplipürét és villával mintákat nyomkodunk bele. 5 perc elegendő neki forró sütőben, amíg a burgonya teteje megpirul. Eredetileg maradék báránysültből készül.
A fotózás (vagy inkább a húsos töltelék) lelkes rajongója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése