Ez most nem is recept, inkább csak egy ötlet maradékfelhasználásra.
Gyerekkoromban anyu még célirányosan sütötte az újkrumpli piacra kerülése előtti tavalyi burgonyából. Lehet sósan, tejföllel, reszelt sajttal enni, édesen lekvárral, de szaftos húsok mellé köretnek is kiváló.
Én akkor készítem, ha előző napról marad tört krumpli, burgonyapüré vagy hagymás krumpli.
Összegyúrjuk annyi liszttel, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Ha kell, sózzuk, borsozzuk. Keverhetünk hozzá vágott petrezselymet, reszelt sajtot, parmezánt is.
Hengerré formázzuk, egyenletesen felszeleteljük, és kevés olajban mindkét oldalát megsütjük.
2012. március 27., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése