2012. március 9., péntek

Teremtés-napi sütemény: mandulás kosárka

A tegnapi bőség-napra készült ez az egyszerűbb, mégis íz-gazdag sütemény. Mandula és narancshéj tökéletes egyesülése, ropogós tésztakosárban. Fejedelmi desszert, pillanatok alatt.
Köszönet Nektek a tegnap estéért: Andi, Zita, Lívia, Judit, Gergő!

Hozzávalók 24 darabhoz:
500 g mélyhűtött leveles tészta
200 g őrölt mandula
135 g (vaníliás) cukor
1 nagy tanyasi tojás
1 dl tej
1 narancs reszelt héja
vaj

A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
Lisztezett deszkán 24 darabra vágjuk. A darabokat kinyújtjuk és kivajazott muffinformákban kosárformára igazítjuk. A mandulát, a cukrot, a tejet, a tojást és a narancshéjat (esetleg egy kevés narancslikőrt) összekeverjük. A tölteléket eloszlatjuk a kosárkák belsejében.
20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk egyszerűen porcukorral megszórva, vagy olvaszthatunk rá ét-, illetve fehér csokoládét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése