2012. március 14., szerda

Húsvéti menüajánlat a múlt századból

Húsvéti hangulatban leledzem. Legalábbis kaja-ügyileg: főtt sonkára-tojásra vágyom. Így került elő ez a fotó a múltból.
MacLeod.
Megható névadó története ismerősen csenghet: csak egy maradt a tojástartóban... Így lett ő Tojás MacLeod, a MacLeod klán tagja, az utolsó túlélő 2008 januárjában.

Húsvét kapcsán nem csak a tojásos képeket frissítettem, öröklött szakácskönyvemet is fellapoztam, mit javasol a közelgő kalendáriumi ünnepre. Hátha valaki kedvet kap a századforduló menüajánlatából. Akad közte egy-két igazán ígéretes fogás, ha valamelyiket kipróbálom, megosztom! De lehet, hogy a végére a nagy választékból is csak egy maradhat... Te melyiket kóstolnád meg legszívesebben?

Nagypéntek (ebéd)
Ikrás halleves
Töltött tojás au gratin
Halszeletek molnárné módra
Mákos metélt

Nagyszombat (vacsora)
Borleves
Meleg sonka borsópürével
Tournedos Chasseur, vegyes körítés
Diós- és mákos patkó
Vegyes gyümölcs

Húsvét vasárnap (ebéd)
Húsleves májgombóccal és gombaszeletkékkel
Erdélyi kapros töltött káposzta
Hideg sonka aszpikkal, tormával, sonkalében főtt kemény tojással
  madársalátával és hónapos retekkel
Báránygerinc egészben sütve
Rántott bárány zöldborsóval és párolt aszalt szilvával
Töltött articsóka
Sevigné-torta

Húsvét hétfő (ebéd)
Hors d'oeuvre
Angol ökörfarkleves
Spaghetti milánói módra
Szalonka krutonokkal és áfonyával
Idei rántott csirke kemény tojásos fejes salátával
Mogyoróparfé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése