Na jó, bevallom nem a könnyed, hanem az elvetemült jelzőt fontolgattam ennél a bejegyzésnél. Csak nem jutottam dűlőre saját magammal, hogy az "elvetemülten finom" vagy az "elvetemülten süthetetlen" címet adjam neki.
Mert igazán könnyed palacsintát akartam, amit sikerült is, ám annál nehezebben ment a megfordításuk.
De én győztem! Jutalmul tejkaramellpudinggal és erdei gyümölccsel töltöttem őket!
Hozzávalók 8 palacsintához (4 adag):
2 tojás
1 alma
1 evőkanál vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
2 dl tej
1 evőkanál olaj + a sütéshez
csipet só
késhegynyi sütőpor
késhegynyi őrölt fahéj
A tojásokat szétválasztjuk és fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral, a tejjel, az olajjal, a sütőporral és a liszttel csomómentesre keverjük.
Belereszeljük az almát, hozzáadjuk a fahéjat és elkeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
Palacsintasütőben (ha szükséges, olajozzuk ki!) 8 palacsintát sütünk.
2-2 palacsintát megtöltünk karamellpudinggal és erdei gyümölccsel. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Nyáron kínálhatjuk vanília- vagy citromfagylalttal töltve is.
2012. március 29., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
király! :) éljen a győztes! :))
VálaszTörlés