Már megint tészta és lazac egyesült a tányéron, de most teljesen más végeredménnyel.
Igazi házi koszt. Jó, jó, bevallom, a lazacot nem a kerti tóban neveltem, de a pestó és a tagliatelle saját gyártmány.
Hozzávalók a diós medvehagyma pestóhoz:
egy csokor medvehagyma
dió
fokhagyma
olívaolaj
reszelt parmezán
só
A hozzávalókat robotgépben sűrű, krémes állagúra keverjük. Ha hagyományos módon szeretnénk eljárni, akkor használjunk mozsarat. A pestót üvegbe töltve hűtőben tároljuk. Készíthetünk belőle tésztaszószt, adhatjuk leveshez, húshoz, vagy éppen - mint a melléklet recept igazolja - halhoz is.
A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát dörzsöljük be pestóval. Más fűszer nem is kell hozzá, mert a pestó igen intenzív ízű. Esetleg egy kevés citromlével meglocsolhatjuk, nem fog érte megsértődni. Sütőben megsütjük.
Közben tésztát gyúrunk. 6-os fokozatig vékonyítjuk, majd egyszerűen áttekerjük a metélt-fokozaton.
Sós vízben kifőzzük.
Leszűrjük, majd vajat, reszelt parmezánt és citromlevet keverünk hozzá.
2012. március 28., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
Ez egy zseniális étel Eszter. Kölcsönkérhetem a könyvembe? Név szerint megírom, hogy a tiéd a recept. :)
VálaszTörlésDe édes vagy! Ez igazán megtiszteltetés!! Örülök, ha viszed!! :))
VálaszTörlésHihetetlen vagy, Eszter!! Én is kérek ilyet, ígérem, csodafinom kávéval és remek borral viszonzom! :)
VálaszTörlésMost már legalább értem, miért járt az éjszaka közepén eszemben a pestó... :))
VálaszTörlésErre a választ leginkább te tudnád... :) Engem a pesto-val (is) teljesen le tudsz venni a lábamról! :)
VálaszTörlés