2012. március 1., csütörtök

KOPOLTYÚ: Fokhagymakrémleves

Duende receptje a Halak menüsor levese, ezt kísérte a tintahal-alakúra sütött focaccia.

Hozzávalók:
1 nagy fej fokhagyma
3 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál liszt
550 ml víz
1 marhahúsleves-kocka
só, bors, frissen reszelt szerecsendió
200 ml főzőtejszín

A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A vajat és az olajat egy lábosban felolvasztjuk, megdinszteljük benne a fokhagymát, majd hozzákeverjük a lisztet. Pár percig pirítjuk, felöntjük a vízzel, és kézi habverővel simára dolgozzuk. Mehet bele a leveskocka és a fűszerek. 10 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva botmixerrel krémes állagúra keverjük. Visszatesszük a tűzre, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése