Duende receptje a Halak menüsor levese, ezt kísérte a tintahal-alakúra sütött focaccia.
Hozzávalók:
1 nagy fej fokhagyma
3 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál liszt
550 ml víz
1 marhahúsleves-kocka
só, bors, frissen reszelt szerecsendió
200 ml főzőtejszín
A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A vajat és az olajat egy lábosban felolvasztjuk, megdinszteljük benne a fokhagymát, majd hozzákeverjük a lisztet. Pár percig pirítjuk, felöntjük a vízzel, és kézi habverővel simára dolgozzuk. Mehet bele a leveskocka és a fűszerek. 10 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva botmixerrel krémes állagúra keverjük. Visszatesszük a tűzre, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
2012. március 1., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése