A profiterol tésztájából kimaradt tojásfehérje. A divatos macaron helyett most klasszikus habcsók készült belőle. Nem túlságosan édes, finom és fémdobozban jó hosszú ideig elálló ropogtatnivaló (már ha marad belőle).
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
200 g porcukor
2 evőkanál kakaópor
50 g kókuszreszelék
csipet só
A sütőt 100°C-ra előmelegítjük.
A porcukrot, a kakaót és a kókuszt alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, végül óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, hozzáforgatjuk a cukros kakaót.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kanállal (vagy habzsákból csillagcsővel) kis halmokat rakunk, és 1-1,5 órán keresztül szárítjuk.
2012. március 26., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése