2012. március 26., hétfő

Kakaós-kókuszos habcsók

A profiterol tésztájából kimaradt tojásfehérje. A divatos macaron helyett most klasszikus habcsók készült belőle. Nem túlságosan édes, finom és fémdobozban jó hosszú ideig elálló ropogtatnivaló (már ha marad belőle).

Hozzávalók:
6 tojásfehérje
200 g porcukor
2 evőkanál kakaópor
50 g kókuszreszelék
csipet só

A sütőt 100°C-ra előmelegítjük.
A porcukrot, a kakaót és a kókuszt alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, végül óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, hozzáforgatjuk a cukros kakaót.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kanállal (vagy habzsákból csillagcsővel) kis halmokat rakunk, és 1-1,5 órán keresztül szárítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése