A profiterol tésztájából kimaradt tojásfehérje. A divatos macaron helyett most klasszikus habcsók készült belőle. Nem túlságosan édes, finom és fémdobozban jó hosszú ideig elálló ropogtatnivaló (már ha marad belőle).
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
200 g porcukor
2 evőkanál kakaópor
50 g kókuszreszelék
csipet só
A sütőt 100°C-ra előmelegítjük.
A porcukrot, a kakaót és a kókuszt alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, végül óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, hozzáforgatjuk a cukros kakaót.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kanállal (vagy habzsákból csillagcsővel) kis halmokat rakunk, és 1-1,5 órán keresztül szárítjuk.
2012. március 26., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
-
Dunede indiai rizspudingját "töltöttem újra". Szeretem a tejberizst, de egy kamaszkori tejberizs-baleset óta nemigen próbálkozt...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése