A profiterol tésztájából kimaradt tojásfehérje. A divatos macaron helyett most klasszikus habcsók készült belőle. Nem túlságosan édes, finom és fémdobozban jó hosszú ideig elálló ropogtatnivaló (már ha marad belőle).
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
200 g porcukor
2 evőkanál kakaópor
50 g kókuszreszelék
csipet só
A sütőt 100°C-ra előmelegítjük.
A porcukrot, a kakaót és a kókuszt alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, végül óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, hozzáforgatjuk a cukros kakaót.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kanállal (vagy habzsákból csillagcsővel) kis halmokat rakunk, és 1-1,5 órán keresztül szárítjuk.
2012. március 26., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése