Azonban egy gasztroblogger rokonai és barátai ismerik a két aranyszabályt: fotózás előtt nem eszünk és mindig kell valami új, különben nem lesz anyag a blogra.
Így a két alapanyag nem, de a recept változott.
Az osztrák csokoládétorta igazi kávédesszert, egyszerre tömény a csokitól, mégis olyan könnyű, mint egy habcsók.
Az eper és a tejszín pedig csak korona ennek a fenséges desszertnek a tetején. (A nagyfejű marcipándinót ne is említsem!)
Hozzávalók:
250 g csokoládé
170 g vaj
6 tojás
200 g cukor
30 g liszt
fél kávéskanál sütőpor
csipet só
200 g eper
250 ml habtejszín
porcukor
A sütőt 170°C-ra előmelegítjük, a torta alját sütőpapírral kibéleljük.
A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, langyosra hűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáforgatjuk a csokoládét, a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot. A masszát a formába simítjuk, és 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tű még nedves, de már nem folyós.
A tészta sütés közben megemelkedik, teteje megrepedezik, hűlés közben összeesik.
Formában hagyjuk hűlni.
Tálalhatjuk egyszerűen csak porcukorral megszórva, egy-egy gombóc vaníliafagylalttal, vagy díszíthetjük kemény habbá vert, porcukorral ízesített tejszínnel és eperrel.
Kilenc... |
Hű, gyönyörű! és ahogy látom, az ünnepeltnek is nagyon tetszett! :)
VálaszTörlésKöszi Duende! Nem csak az ünnepeltnek, mindenkinek tetszett... :))
VálaszTörlés