Március 18 nálunk duplán szülinap: barátnőm és unokaöcsém is ezen a napon látta meg a délutáni-esti fényeket a Föld nevű bolygón.
Ez a felnőttes-lányos torta-variáció: előbbi jelzőt a pálinkás fügedzsem, utóbbit a rózsaszín masni jelenti.
Hozzávalók:
300 g babapiskóta
150 g aszalt füge
100 g sajtkrém
100 g fehér csokoládé
250 ml tejszín
1 csomag habfixáló-por
1 teáskanál méz
2 evőkanál porcukor
őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
kevés cukros tej
löttyintésnyi szilvapálinka
díszítésnek: eper, mandulaforgács, selyemszalag
A fügét felkockázzuk és kevés vízzel, mézzel, fahéjjal, citromhéjjal úgy 20 perc alatt felfőzzük. Összeturmixoljuk, belekeverjük a pálinkát és lehűtjük.
A csokoládét mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon felolvasztjuk. A tejszín a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A sajtkrémet, a megolvasztott csokoládét és a tejszínt óvatosan összeforgatjuk.
Egy 18 cm-es tortaforma alját folpackkal kibélelünk és rácsatoljuk az oldalát. A babapiskóták alját levágjuk, és kerítés-szerűen körberakjuk a forma oldalát. Az alját cukrozott, langyos tejbe mártott piskótadarabokkal borítjuk, alaposan elsimítjuk.
Erre jön a fügedzsem, majd a tejszínes, csokis sajtkrém.
Hűtőben minimum 4 órát, de akár egy napot is állni hagyjuk.
Óvatosan leemeljük a forma oldalát, és a fóliát lehúzva tortatálra csúsztatjuk.
Eperrel, mandulaforgáccsal díszítjük a tetejét, és vigyázva megkötjük körülötte a selyemszalagot.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
Csodásan néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm, Jutka! :)
VálaszTörlés